Spitzenles

Voor velen de bekroning op jarenlang ballettraining, de kers op de taart! Dansen op de toppen van je tenen, zodat je je zo licht voelt als een fee. De werkelijkheid is misschien wat minder idyllisch maar nog steeds de moeite waard!

Dansen op spitzen is keihard werken en niet voor alle lichamen geschikt. Er dient eerst voldoende kracht en lichaamsbeheersing te zijn opgebouwd alvorens je op spitzen mag leren dansen. Daarom keuren onze docenten de leerlingen eerst en zijn zij nauw betrokken bij het aanmeten en de keus van het eerste paar spitzen. Beginners werken aan krachtopbouw aan de barre. Pas na vele maanden hard oefenen aan de barre zetten we voorzichtig de eerste stapjes los van de barre. We breiden uit naar steeds lastigere, uitdagendere combinaties op de spitzen.

Spitzenlessen zijn alleen te volgen na uitdrukkelijke toestemming van de docent en in combinatie met een balletles.Lisette Moes


Om de lichaamshouding en het gebruik van spieren goed te kunnen controleren, dragen onze balletleerlingen een verplicht uniform. Afhankelijk van het niveau dragen ze een corresponderende kleur.

Klik hier voor het kledingvoorschrift per niveau.