Ballet voor volwassenen

Bij Balletschool Lisette bieden we balletlessen voor volwassenen op verschillende niveaus. Voor iemand die nog nooit een voet in een balletstudio gezet heeft, tot ballerina’s die niet kunnen wachten tot ze weer aan de barre staan.

We hebben een fantastische groep enthousiaste beginnende dansers, maar ook dansen behoorlijk wat mensen bij onze balletschool die het lang geleden gedaan hebben en het op latere leeftijd weer hebben opgepakt.

Sommige dansers dansen al meer dan 20 jaar bij ons, wat onwerkelijk lang lijkt en we nooit hadden durven dromen bij de start van de school! Time flies when you have fun…

Wat je niveau ook is, het is altijd spannend om als volwassene voor het eerst weer de dansstudio in te gaan. Dat moment hebben we allemaal meegemaakt, dus wees niet verlegen, raap je moed bij elkaar en kom een gratis proefles doen!

Je zult zien hoe snel het dansvirus je te pakken heeft.

 

  • Niveau 3 basic – beginner: Geschikt voor de absolute beginner. Perfecte les voor instromers die geen enkele ervaring hebben met ballet, of het lang geleden gedaan hebben en toch weer willen oppakken.
  • Niveau 3 beginner: Na circa 1 à 2 jaar basic-beginner lessen te hebben gevolgd ben je klaar voor de volgende fase. Je verdiept je meer in de beginselen van de ballettechniek en kunt de combinaties steeds sneller oppikken. Vanaf dit niveau krijgen de leerlingen les volgens het programma van het American Ballet Theatre®️ National Training Curriculum, een baanbrekend programma van 9 niveaus, dat hoogwaardige artistieke opleiding combineert met de basisprincipes van de gezondheid van de danser.
  • Niveau 4 beginner – halfgevorderd: Geschikt voor diegenen met enkele jaren (vrij recente) ervaring. Of als je in je jeugd lange tijd ballet hebt gedaan, maar daarna een paar jaar niet.
    Daarnaast geschikt voor dansers die wel ervaring hebben, maar graag extra aandacht aan hun basistechniek willen schenken.
  • Niveau 5 halfgevorderd: vier of meer jaar recente ervaring met ballet voor volwassenen. Je kent en beheerst de basistechniek en vocabulaire en je wil graag werken aan het perfectioneren hiervan.
  • Niveau 6 gevorderd: voor deze les is veel ervaring nodig. Geschikt voor jonge ambitieuze dansers of danseressen in de voorbereiding op audities voor professionele opleidingen. Ook geschikt voor (ex-)professionals, dansers, danseressen, dansdocenten.


Lisette Moes
Nicky Maurix


Om de lichaamshouding en het gebruik van spieren goed te kunnen controleren, dragen onze balletleerlingen een verplicht uniform. Afhankelijk van het niveau dragen ze een corresponderende kleur.

Klik hier voor het kledingvoorschrift per niveau.