Ballet voor kinderen

Bouw zelfvertrouwen op met ballet!

Hele jonge kinderen zijn meestal vol zelfvertrouwen en heerlijk onbevangen. En áls ze onzekerheden hebben, moedigen we de kinderen aan die los te laten en zichzelf te zijn in de aanwezigheid van anderen.

Door middel van duidelijke instructies en vriendelijke aanmoediging zullen de kinderen zich snel op hun gemak voelen om nieuwe dingen uit te proberen. We proberen een omgeving te creëren waar de kinderen zich veilig voelen en niet bang zijn om fouten te maken, aangezien we alleen kunnen groeien door vallen en opstaan.

Onze kinderballet lessen niveau 1, 2 en 3 zijn gebaseerd op zowel de Russische Vaganovatechniek als het systeem van de Royal Academy of Dancing (RAD). Beide lesmethodes worden wereldwijd op de meest bekende en beste opleidingen toegepast. Een combinatie van deze stijlen waarborgt een uitstekende basisopleiding.

Vanaf niveau 4 krijgen de leerlingen les volgens het programma van het American Ballet Theatre®️ National Training Curriculum, een baanbrekend programma van 9 niveaus, dat hoogwaardige artistieke opleiding combineert met de basisprincipes van de gezondheid van de danser en de ontwikkeling van het kind.

Menig leerling is doorgestroomd naar een professionele dansvakopleiding, zoals de Nationale Balletacademie, dansacademie Artez, dansacademie Codarts en MBO-dans.

Dat wil niet zeggen dat er alleen plaats is voor dansers met de ambitie er hun vak van te maken, integendeel…. bij Balletschool Lisette is iedereen, jong en oud, beginners en gevorderden, aan het juiste adres en van harte welkom!

Ballet 1 is bedoeld voor kinderen die in september minimaal 5 jaar zijn.

Ballet 2 is bedoeld voor kinderen die in september minimaal 7 jaar zijn.

Ballet 3 is bedoeld voor kinderen die in september minimaal 9 jaar zijn.

Ballet 4a en 4b zijn bedoeld voor kinderen die in september 12 jaar of ouder zijn en naar het voortgezet onderwijs gaan.

Ballet 4c en 5a zijn bedoeld voor kinderen die in september 15 jaar of ouder zijn (ca. VO klas 3 en hoger). Lisette Moes
Nicky Maurix


Om de lichaamshouding en het gebruik van spieren goed te kunnen controleren, dragen onze balletleerlingen een verplicht uniform. Afhankelijk van het niveau dragen ze een corresponderende kleur.

Klik hier voor het kledingvoorschrift per niveau.