Ballet

Sinds de start van onze balletschool zijn de balletlessen gebaseerd op zowel de Russische Vaganovatechniek als het systeem van de Royal Academy of Dancing (RAD). Beide lesmethodes worden wereldwijd op de meest bekende en beste opleidingen toegepast. Een combinatie van deze stijlen waarborgt een uitstekende basisopleiding.

Balletschool Lisette is er trots op sinds 2021 nu ook het American Ballet Theatre®️ National Training Curriculum toe te passen, een baanbrekend programma van 9 niveaus, dat hoogwaardige artistieke opleiding combineert met de basisprincipes van de gezondheid van de danser en de ontwikkeling van het kind.

Het ABT®️ National Training Curriculum bestaat uit een uitgebreide reeks leeftijdsgeschikte, op resultaat gebaseerde richtlijnen om hoge kwaliteit balletopleiding te bieden aan dansstudenten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

ABT®️ Gecertificeerd Docent Lisette Moes geeft les in Pre-Primary tot en met Level 3, zij heeft met succes de ABT®️ Teacher Training Intensive in Pre-Primary tot en met Level 3 van het ABT®️ National Training Curriculum afgerond.

Menig leerling is doorgestroomd naar een professionele dansvakopleiding, zoals de Nationale Balletacademie, dansacademie Artez, dansacademie Codarts en MBO-dans.
Dat wil niet zeggen dat er alleen plaats is voor dansers met de ambitie er hun vak van te maken, integendeel…. bij Balletschool Lisette is iedereen, jong en oud, beginners en gevorderden, aan het juiste adres en van harte welkom!


Klik op een van de onderstaande categorieën voor meer informatie.

Kleuterballet

Voor kinderen van 3,5 tot 5 jaar bieden wij kleuterballetlessen. Hier maken de kinderen spelenderwijs en op een vrije manier kennis met de basistechnieken van ballet. Aanmelden voor een proefles kan vanaf 3,5 jaar.

Ballet voor kinderen

Wij bieden balletlessen aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Door middel van duidelijke instructies en vriendelijke aanmoediging zal de leerling zich snel op zijn/haar gemak voelen om nieuwe dingen uit te proberen.

Ballet voor volwassenen

Bij Balletschool Lisette bieden we balletlessen voor volwassenen op verschillende niveaus. Voor iemand die nog nooit een voet in een balletstudio gezet heeft, tot ballerina’s die niet kunnen wachten tot ze weer aan de barre staan.